Predanost znanosti

Nutricionistički savjetodavni odbor (Nutrition Advisory Board - NAB)

U želji da brend Herbalife bude vodeće ime u prehrambenoj industriji u naš Savjetodavni odbor stalno uključujemo vodeće svjetske stručnjake na području prehrane i zdravlja. Oni educiraju distributere o načelima prehrane, važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, uvijek s naglaskom na prehranu. Na čelu NAB je prof.dr. David Heber, a rad Odbora vodi Luigi Gratton, magistar javnog zdravlja, podpredsjednik za edukaciju o prehrani. Dr.sc. Steve Henig je direktor za znanost odgovoran za istraživanje i razvoj proizvoda. Dobitnik Nobelove nagrade† za medicinu. Dr.sc. Lou Ignarro član je Herbalifeovoh Nutricionističkog savjetodavnog odbora koji se brine da kompanija stalno bude u tijeku s najnovijim dostignućima u području nutricionistike. Članovi NAB su stručnjaci iz regije EMEA, dr.sc.Marion Flechtner-Mors iz Njemačke, prof. Lázló Halmy iz Mađarske, prof. Dr.sc. Alla Pogozheva iz Rusije, Julián Álvarez García iz Španjolske, Joaquim Caetano iz Portugala i prof.dr.sc. Nikolaos Sitaras iz Grčke.

Herbalifeova predanost znanosti i inovacijama

Herbalife Laboratorij za staničnu i molekularnu prehranu Mark Hughes predano njeguje istraživački rad i pomiče granice u nutricionistici kako bi čovječanstvu pomogao ostvariti potencijale za optimalno zdravlje. Godine 2003. Herbalife je sudjelovao u osnivanju Laboratorija za staničnu i molekularnu prehranu Mark Hughes pri Centru za ljudsku prehranu na kalifornijskom sveučilištu UCLA* u oviru svoje misije razvijanja nutricionistike kroz najnaprednije dostupne istraživačke i razvojne tehnologije.

* Sveučilište u Kaliforniji, Los Angeles načelno ne daje podršku pojedinim proizvodima ili uslugama.

Herbalife Centar za proizvode i znanost

Najmodernije opremljen Herbalife Centar za proizvode i znanost nedavno je otvoren u Herbalife Plaza u Los Angelesu. Pod vodstvom direktora za znanost Stevea Heniga tim uglednih i predanih znanstvenika koristi naprednu tehnologiju – između ostaloga i najmoderniji laboratorij – za osmišljavanje Herbalifeovih vrhunskih proizvoda. Time Herbalife drži vodeću poziciju u proizvodnji najboljih proizvoda za prehranu i kontrolu težine.

Istraživanje i razvoj

Herbalife predano radi na postavljanju standarda prema kojem će se mjeriti sve kompanije na području prehrane. Nutricionističku znanost unapređujemo znanstvenim istraživanjima koja provodimo širom svijeta. Od 2003. znatno smo povećali ulaganja u istraživanje i razvoj, kako bismo unaprijedili proces razvoja proizvoda.

Godine 2011. kompanija je potrošila oko 25 milijuna dolara za znanost, uključujući istraživanje i razvoj, tehnologiju, znanstveni rad, osiguranje i kontrolu kvalitete, sigurnost proizvoda i njihovu sukladnost. Još 11 milijuna dolara potrošeno je na pitanja prehrane, licenciranja proizvoda i strateško nabavljanje (sourcing).

U Herbalifeu je zaposleno 180 znanstvenika, a njih 19 ima doktorsku titulu. Uz stalno osoblje tu je i 30 znanstvenika (svi doktori znanosti) koji djeluju kao savjetnici. Od siječnja 2011. do danas (ožujak 2012.) kompanija je pokrenula 12 kliničkih ispitivanja, od kojih se pet bavi proizvodom Formula 1.

Napomena: Formula 1 je postojeći proizvod, pa je isključena iz stavke troškova za istraživanje i razvoj, jer se prema postojećim pravilima koja određuje Odbor za standarde financijskog računovodstva FASB kao izdaci za istraživanje i razvoj mogu prikazati samo oni izdaci koji se odnose na nove proizvode ili «značajne» izmjene postojećih proizvoda.

Brošura znanstvenih istraživanja kontrole težine uz Formulu 1

Link za istraživanja na Herbalife Nutrition Institutu


Herbalife je član Europske udruge za direktnu prodaju SELDIA i potpisnik njihovogEtičkog kodeksa.
hr-BA | 23.7.2019. 5:20:25 | NAMP2HLASPX04